Skip to Content
Herinnering: lancering campagne huisdierenregistratie ‘Check je chip’

Herinnering: lancering campagne huisdierenregistratie ‘Check je chip’

DINSDAG 11 MEI • 10 UUR • MECHELEN

Vlaams dierenminister Ben Weyts lanceert de campagne ‘Check je chip’ om verdwaalde honden en katten sneller te herenigen met hun eigenaar. Daarbij worden baasjes gevraagd om de chip van hun huisdier te checken. Want één op de vijf gechipte honden staat vandaag niet correct geregistreerd in de online database DogID.

Bovendien zorgen strengere privacyregels er sinds deze maand voor dat de contactgegevens van honden- en kattenbaasjes niet meer voor iedereen zichtbaar zijn. Daardoor kan het langer duren om de contactgegevens van de diereneigenaar terug te vinden. Campagneambassadeurs Natalia en Karl Vannieuwkerke zullen alvast mee de oproep ‘Check je chip’ verspreiden.

De persconferentie wordt georganiseerd met respect voor de geldende coronamaatregelen van dat moment. Graag een seintje of je aanwezig zal zijn bij Evelien Olaerts van RCA, via mail naar evelien.olaerts@rca.be of telefonisch op het nummer 0496 15 18 30. Indien u er niet kan bij zijn maar wel alle persinfo graag ontvangt achteraf, laat dit gerust even weten.

PROGRAMMA

9.30 uur                  
Ontvangst

10.00 – 10.10 uur  
Vlaams dierenminister Ben Weyts kadert de campagne

10.10 – 10.20 uur
Toelichting procedure door medewerker Dierenbescherming Mechelen

10.20 – 10.30 uur  
voorstel campagne 'Check je chip' door ambassadeurs Natalia en Karl Vannieuwkerke

10.30– 11.15 uur  
Q&A en ruimte voor interviews

LOCATIE
Dierenbescherming Mechelen
Slachthuislaan 3
2800 Mechelen